domingo, 27 de marzo de 2011

Activitats realitzades






MANUALITAT
Aprofitant que celebrariem la diada de Sant Jordi hem aprofitat amb els residents per elaborar una manualitat elaborada en fang blanc per tal de commemorar aquest dia. Aquí teniu un model de com ens ha quedat a veure que us sembla!!!


FESTA DE SANT JORDI
El passat dia 23 d'abril vam celebrar la Festivitat de Sant Jordi a la Residència. A les 10.30h vam disfrutar de l'actuació de la Coral de Can Comelles a la Residència Nova i acte seguit a les 11h van actuar a la Residència de Can Comelles. Cal assenyalar que en l'acte es va fer el tradiconal repartiment de roses i llibres de Sant Jordi als residents, i que la Coral a part de celebrar el seu segon aniversari (és una Coral jove) va estranar vestuari i van interpretar per primera vegada l'himne de Can Comelles (escrit per el sr.Josep Farré)



ENTERRAMENT DE LA SARDINA
El passat 9 de març vam celebrar a la Residència el tradicional enterramnet de la sardina. Un acte que va fer que ens juntessim residents de les dues residències i celebressim aquesta peculiar tradició.




CELEBRACIÓ 106 ANIVERSARI ENRIQUETA ESTRUCH
El passat 17 de març vam celebrar el 106 aniversari de la sra. Enriqueta Estruch. 106 anys no es fan cada dia. Amb la celebració el que preteniem que aquell dia quedi gravat en el cor de l'Enriqueta, en els cors dels residents i en els dels treballadors que vam celebrar aquell moment amb ella.
Donar les gràcies a l'Enriqueta per deixar la seva petjada , la seva història, els seus records a Can Comelles.

FESTA DE LA PRIMAVERA
El passat dia 27 de maig vam disfrutar de la Festa de la Primavera a Can Comelles.Després d'un dinar especial de primavera i d'un berenar també molt especial vam disfrutar de l'actuació del Grup de Teatre Musical i Haveneres de l'associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera.
Una festa on cal assenyalar que van col.laborar molt activament els residents realitzant treball manuals per decorar la sala i també per tal de de realitzar un petit detall per la gent que tan generosamnet va venir a actuar.

EXCURSIÓ A L'ERMITA DE LA SALUT (COLLBATÓ)
Ja s'han realitzat les dos excursions previstes a l'ermita de la Salut de Collbató. Cal assenyalar que vam disfrutar del contacte amb la natura, dels records que els hi produeix tornar a un lloc on tantes vegades hi havien anat.
Vam passar una estona, que sempre sap a poc però pensant que s'ha de disfrutar dels petits moments
que ens ofereix la vida.

EXCURSIÓ A VILONAVA I LA GELTRÚ
El passat dia 1 de juny vam anar d'excursió a visitar la Lonja de Pescadors de Vilanova i la Gelttrú. Un total d'aproximadament unes 40 persones vam anar a visitar les instal.lacions del port, els vaixells, així com vam veure arribar el peix fresc, i la subasta d'aquest.
Una sortida molt especial de la qual sempre recordarem el moment en que vam cantar la Bella Lola al costat del port , gràcies a la direcció de la Emilia (directora de la Coral) , i el moment en el qual vam llençar al mar uns vaixells de paper amb desitjos fets per els residents.



ELECCIONS A CAN COMELLES
El passat dia 27 de maig vam tenir també eleccions a Can Comelles, per definir els integrants del Consell de Participació del Centre. Per part de les famílies el representant serà el sr. Josep Mª Vall Piñol; per part de els treballadors la sra.Monica Moreno i la sra.Montserrat Corts, i per part dels residents el sr.Josep farre, el sr.Salvador Jorba , el sr.Manuel Oliver i la sra.cesca Diaz.


FESTA DE SANT JOAN
El passat dia 23 de juny vam celebrar la Festivitat de Sant Joan. Una festa on vam gaudir de la música i d'una mica de ball gràcies a l'actuació de l'Agustí, vam poder degustar la coca de Sant Joan i com a final de Festa una mica de coca de Sant Joan.

CATIFA DE CORPUS
Del 22 al 26 de juny hem tingut la catifa de corpus exposada a l'esglèsia de Santa Eulalia. Aquest any gràcies a la implicació dels usuaris en aquesta activitat hem exposat dos catifes d'igual tamany. Feta amb flors de paper, i amb molta il.lusió i motivació van quedar com autentiques obres mestres. Donar les gràcies als residents que es van involucar, així com al Sete i a la Montserrat que fan possible que poguem mostrar aquesta catifa als residents d'Esparreguera.

SORTIDA A L'ESCOLA DE MÚSICA I DANSA D'ESPARREGUERA
El passat dia 6 de juliol vam tenir l'oportunitat de visitar l'escola de Musica d'Esparreguera. Una oportunitat d'apropar als nostres residents a les entitats culturals del poble. Volem aprofitar l'ocasió per donar les gràcies a l'Alicia per el tracte que ens va dispensar, i l'oportunitat que vam tenir per apropar-nos a la realitat musical d'Esparreguera.Destacar que dos dels residents que van anar el sr.Joaquin Bracero i la sra. Carme Canals tenen nets que han realitzats els seus estudis musical en aquesta escola.




ACTIVITATS DE FESTA MAJOR
 CAMPIONAT DE DOMINO:Per tercer any consecutiu es va realitzar el Campionat de Domino a la Residència Municipal de Can Comelles.Un torneig en el que 16 participants van jugar de forma lúdica i molt esportiva. Aquest any aprofitem aquest espai en el blog per felicitar a la sra. Mercè Juanpere , que va ser la guanyadora del concurs.

ACTUACIÓ DE LA CORAL DE CAN COMELLES:
Altre de les activitats de les que hem pogut gaudir en aquesta Festa Major ha estat l'actuació de la Coral de Can Comelles. Els integrants de la Coral amb la seva directora al front ens van fer gaudir amb diferents peces de musica: canço popular, havaneres i sardanes ens van omplir de música a Can Comelles i com a boche final, l'himne de Can Comelles (escrit per el sr.Josep Farré) va fer que treballadors i residents fessin un cor d'allò més pecualiar.
ESPECTACLE DE LA BELLA HELENA :El passat 11 de juliol gràcies a la invitació que ens van fer des de la Passió vam poder disfrutar de l'espectacle de la Bella Helena. Un total de 22 residents es van desplaçar per veure l'espectacle a la Passió , una activitat que com cada any es sol.licitada per els residents degut a l'interès que desperta el fet de com la gent s'involucra en la realització d'aquest espectacle.



FESTA DE LA GENT GRAN
El passat 2 d'octubre vam celebrer a la Residència la diada de la Gent Gran. Un dia on els protagonistes són els residents, i en el qual d'una manera especial els hi rendim un homenatge. Aquest any la celebració a  més ha tingut un toc especial ja que s'ha inagurat la façana de la Residència que s'ha rehabilitat. Per la festa vam tenir l'oportunitat de comptar amb la Coral de les Veus d'Ariadna d'Olesa de Montserrat. Agraïr també al sr. Manuel Oliver que ens va dedicar un poema als més grans.

EXCURSIÓ A MONTSERRAT
El passat 6 d'octubre un total de 32 residents i 10 acompanyants vam realitzar una sortida matinal a la montanya de Montserrat . Un dia en el que ens va acompanyar el bon temps i on vam poder gaudir de la natura i l'expectació que sempre produeix la montanya de Montserrat. Tot i ser un matí vam aprofitar molt les poquetes hores: passeig en el carrilet, visita al monestir i visita a la imatge, i parada a la botiga per comprar els tradicionals productes: coques , mató....

DIA DE LA GENT GRAN

El passat  dia 1 d'octubre  vam celebrar  el dia de la Gent Gran. Gràcies a la col.laboració de la Coral Ariadiana d'Olesa de Montserrat que van fer  que els nostres residents disfrutessin d' un dia diferent acompanyats de bona música i un berenar ben especial.

TALLER DE PANELLETS

El passat  dia 31 d'octubre vam realitzar el taller de panellets a la Residència Municipal de Can Comelles. Un taller on participants de les dos residències van realitzar els panellets que vam menjar com a berenar el dia de la Castanyada.
Un taller gastronomic on tenen l'opotunitat de desenvolupar una activitat que de forma artesanal i tradicional feien a casa, i una activitat que per molts residents els va acostar a la tradició de realitzar el panells coma una experiència nova.
De pinyons, d'atmelles, de coco, de cirera, de cafè són les varietats quevam realitzar i per suposat com cada any ens van sortir bonissims.

FESTA DE LA CASTANYADA
El passat  dia 31 d'octubre vam realitzar la Festa de la Castanyada. Una Festa que va ser molt especial  ja que des de l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera ens van representar el Show de Yaya Meva, en els participants d'aquest show   ens van  fer recordar cançons del passat i  ens van alegrar la tarda.

XERRADA DE LA MARATÓ DE TV3
El passat  dia 15 de Novembre a les 11h tindrem  vam tenir l'oportunitat de rebre a la Residència un professional de la Salut que ens va parlar sobre la Regeneració i Transplantament d'òrgans i teixits . Una conferència que ens serveix perquè els nostres usuaris rebin informació sobre aquest temes, recordem la importància de l'educació al llag de la vida, així com per poder fer preguntes que es plantegen tant per ells com per familiars propers en relació al tema tractat.
Amb la idea de que quan acaba una vida comencen sis, els usuaris que ho van  desitjar es van sensibilitzar sobre el tema tractat.


FESTES DE NADAL 2011
Un any més a Can Comelles hem celebrat les Festes de Nadal, a continuació us fem un breu resum de les activitats que vam realitzar
El dia 15 de desembre vam visitar   la guarderia Cucuruga, on farem concert de Nadales per part de la Coral de Can Comelles.A les 11h i vam fer una entrega de mandales pintats per els nostres residents.
El dia  17 de desembre vam fer la  Festa de Nadal on van actuar  l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera i la Coral Infantil de l'escola de Música i Dansa d'Esparreguera. Vam tenir l'oportunitat residents, treballadors i familiars de compartir un berenar especial ammenitzat per aquestes dues entitats musicals del poble.
El dia 19 de desembre vam  Representació dels Pastorets per part dels alumnes de 6è de l'escola Roques Blaves, dintre de les activitats intergeneracionals del centre per aquestes dates.
El dia 20 de desembrevam rebre la visita  d'Agora Masia Bachque per primera vegada aquests nens visitaven la residència.
El dia 21 de desembre vam anar amb la Coral de Can Comelles a la Guarderia Coloraines , i vam fer també entrega d'unes mandales pintades per els residents.
El dia 22 de desembre  vam tenir l'oportunitat de visualització de l'auca del sr. Farré , que com cada any ens va aportar la seva peculiar visió de Què ha passat a la residència l'any anterior.
El dia  23 de desembre vam tenir  la també tradiconal Cantada de Nadales a les 11h per part de la Coral de Can Comelles.
El dia 2 de gener com cada any ens va visitar el Patge Salim al qual l'hi vam fer  entrega de la cartes per SSMM els Reis D'Orient.
El dia 5 de gener vam rebre la visita de SSMM els Reis d'Orient, que van fer entrega als residents d'uns obsequis.
El dia  7 de gener, gràcies a la  Coral de la Passió d'Esparreguera vam poder tenir un concert de fi de festa d'allò més especial.
 Des d'aquesta pàgina volem agraïr a entitats, persones,institucions, que ens han ajudat a fer possible un Nadal amb molta màgia als nostres residents. Gràcies.
 

VISITA DEL BISBE DE SANT FELIU, SECRETARI I AUTORITATS
El passat 16 de febrer vam tenir l'oportunitat de rebre a la Residència Municipal de Can Comelles el bisbe de Sant Feliu i el seu secretari.
Un acte especial per els nostres residents, ja que vam tenir l'oportunitat de poder realitzar una cantada per part de la Coral, així com de disfrutar d'un dinar diferent. Al final de l'acte el sr. Josep Farré en representació dels residents va fer entrega d'una aquarel.la pintada per ell i on surt l'imatge del centre.

CARNAVAL 2012
El passat dia 17 de febrer vam celebrar a Can Comelles el carnaval, amb l'eslogan per un Carnaval sense forats ens va amenitzar la Festa el sr. Agustí (ex-component del Trio Montserrat) i els residents que van volen es van disfrassar, tot això amenitzat amb un berenar especial.
ENTERRAMENT SARDINA 2012
No podia ser d'una altra manera, com ja és tradiconal a Can Comelles vam celebrar l'enterrament de la sardina. El passat dia 22 de febre després de la Misa una gran cominitva funebre entre els que hi havia residents, usuaris c.dia i treballadors vam donar sepeli a dos sardines, sense dubte un moment trist o potser no tant!!!


DINAR JUBILADES
El passat 23 de febrer vam rebre a la Residència de forma molt especial a 4 ex-treballadores que s'han jubilat en els mesos de desembre -gener. La Fina ,l'Amelia, la Conchi i la Margarita van voler compartir una estona amb els residents i venir-se a acomiadar d'ells. Va ser un plaer tenir-les en el centre aquell dia, i disfrutar d'un dinar amb elles. Els agraïm amb aquestes linees el detall que van tenir amb nosaltres els residents.



EXCURSIÓ A LA PASSIÓ D'ESPARREGUERA

Un altre any hem pogut realitzar am èxit l'excursió a la Passió d'Esparreguera. El passat 4 de març vam sortir ben aviat de la Residència amb un autocar adaptat per tal de veure la representació més carísmatica que ens ofereix el poble d'Esparreguera.
Des d'aquí volem donar les gràcies al Patronat de la Passió que cada any ens fa possible que poguem assistir.

PROJECTE INTERGENERACIONAL

Com ja sabeu durant tot l'any estem treballant un projecte amb l'Escola Roques Blaves d'Esparreguera. Una de les activitats que hem treballat aquest any és el tema de la història de vida, i amb dos senyors del centre el sr. Josep Farré i el sr. Manuel Olivé vam tenir l'oportunitat d'anar a l'escola i ells mateixos explicar la seva història de vida. Cal assenyalar que també altre dia van venir els nens de l'escola a la Residència i van poder entrevistar a diferents residents sobre la seva història de vida.

jueves, 3 de marzo de 2011

PROPERES ACTIVITATS



ACTIVITATS DE PRIMAVERA 

Ens estem apropant a la PRIMAVERA , i des del blog us volem informar de les activitats que tenim previstes per aquest any :
Dia 27 de març 2012 . Celebració del 100 aniversari de la sra. Francisca Ferrer i Mola
Dia 5 d'abril 2012 .Taller de Mones de Pasqua a les 10.30h a la Residència Vella
Dia 8 d'abril  2012. Les Caramelles arriben a Can Comelles.
Dia 23 d'abril 2012.Celebrem Sant Jordi. Actuació de la Coral de Can Comelles, recital de poemes i aperitiu.
Divendres 11 de maig 2012 . Festa de la Primavera .Actuació de la Secció Musical de l'Associació de Jubilats i pensionistes d'Esparreguera.
Dia 23 de juny 2012 .Celebrem de la Festa de Sant Joan, amb ball per part de l'agusti (ex-component del Trio Montserrat).
A banda realitzarem un seguit d'excursions per concretar en aquest trimestre, però en les que busquem que els residents entrin en contacte amb l'exterior.

miércoles, 2 de marzo de 2011

RESIDÈNCIA ASSISTIDA I CENTRE DE DIA

     Situada a un edifici inaugurat el 2006,annexe i interrelacionat amb la Residència base,
destinada a residents amb necessitat d'atenció continuada.
     També inclou un Centre de Dia .
     I alberga la cuina per les dues residències, així com l'aula d'informàtica i un gran espai
on es fan actuacions i celebracions diverses.